Hvalpe / Hvalpeinfo

Hvalpeinfo

 Hvalpe født d 26/10.....  
 
 
 
Hvalpenes sundhed og socialisering bliver prioriteret meget højt i kennelen.
Avlsmålet er en arbejdsglad, gennemsund hund der kan holde i mange år.
 
Hvalpene får ormekur når de er 2, 5 og 7 uger og de bliver alle vaccineret og chipmærket inden de skal til nye hjem.
 
Hvalpene fodres kun med kvalitetsfoder (royal canin under drægtighed og i opvæksten)
 
Sunde hofter og albuer prioriteres meget højt i avlsarbejdet, så det er vigtigt at få hvalpen røntgenfotograferet i alderen 12-18 mdr. og at disse billeder bliver bedømt af DKK. Dette resultat er vigtigt for at fremme sundheden i avlen, og giver vigtig information om hvad mine tæver tilfører avlen. 
 
Avlsmål er at lave hunde hvor brugsegenskaber, sundhed og væsen er i top. Socialisering samt optimal fodring og pleje af hvalpene bliver prioriteret meget højt, så hvalpene får den bedste start på livet. Genetisk mener jeg at tævelinjen har meget stor betydning, så der avles kun på tæver der kan bestå min IGP3 og som kan vise gode resultater ved konkurrencedeltagelse. 
 
Hvalpene får i deres første 8 leveuger prægning og socialisering både inde og ude. Sommerferierne planlægges efter hvalpekuld:-)
Hvalpene er især følsom overfor påvirkninger i 5-8 leveuge, så derfor får hvalpene i denne periode en masse oplevelser og udfordringer, så de er bedst muligt rustet til at blive gode hunde i deres fremtidige hjem.
 
Fra hvalpene er omkring 5-6 uger komme de ud og køre i bil, på træningpladsen, gå i snor og møde en masse forskellige mennesker, andre hunde og lyde, så de er bedst muligt rustet til at blive skønne hunde når de forlader reden.
 
Det prioriteres højt at hvalpene kommer til hjem der brænder for og har forståelse for denne dejlige race, så den får et skønt og aktivt liv som den i mange år er blevet opdrættet til.
 
Det at sælge hvalpe er en tillidssag, så det går selvfølgelig begge veje:
Det er derfor også vigtigt at hvalpekøbere har sat sig ind i racevalg og det foretrækkes at det er hvalpekøbere der har kendskab til racen og har haft hund før.
Det er et krav at hundene bliver HD og AD fotograferet når de er mellem 12-18 måneder, for at sikre sundheden hele tiden er med i avlen.
 
En schæferhund trives bedst med et aktivt hundliv :-)
Hanne Larsen | Ringstedvej 62, 4370 St. Merløse  | Tlf.: 40761361